ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΤΟΥ ΣΕΦ ΒΑΓΙΑΝ-ΚΟΥΤΥΡΙΕ ΠΑΡΙΣΙ 1709)

   Διαλέγουμε ένα ανοιχτογάλαζο τραπεζομάντιλο, ασορτί με το χαλί. Στο κέντρο του τραπεζιού, τοποθετούμε ένα μπουκάλι με φορμόλη, με δυο έμβρυα από κοτόπουλο μέσα, που να μοιάζουν να χηρεύουν το «φάντασμα του ρόδου» σε χορογραφία Νιζίσκι. Γύρω-γύρω ρίχνουμε μερικά κορδόνια μιμόζα, διασταυρωμένα με κορδέλες μαύρης γλυκόριζας*. Βάζουμε τα πιάτα από λευκή πορσελάνη, διακοσμημένα με διάφανο χρυσάφι, μαχαιροπήρουνα από ανοξείδωτο ατσάλι με τρυπητές λαβές με σκαραβαίους σφηνωμένους ανάμεσα σε πλάκες φλεξιγκλάς, κάτι που φέρνει γούρι φυσικά. Προσθέτουμε κρυστάλλινα ποτήρια γυαλισμένα με οδοντόβουρτσα με υπολείμματα οδοντόπαστας, με γεύση φράουλα. Τέλος τοποθετούμε πετσέτες στο χρώμα της μουστάρδας τυλιγμένες σαν πρωινό τριαντάφυλλο.

*τις κορδέλες μαύρης γλυκόριζας, μπορείτε άνετα να τις αγοράσετε από τα Δημόσια ψιλικατζίδικα.

Υ.Σ.
Και μια προσωπική συμβουλή. Αν είστε καλεσμένοι αυτό το Πάσχα, πρωτοτυπήστε με το δώρο σας…Για φέτος προτείνω ένα βιβλίο. Ένα μικρό θαύμα.

Το Λουλουδιασμένο Ρέψιμο της Δούκισσας Ντε Μπουντουάρ, δεμένο με μαβί μαροκέν περλέ, με πινάκες εκτός κειμένου του Κιργκέρωφ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: